Αρχική Σελίδα


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
.
Προηγούμενη σελ.
2.3. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
.
Επόμενη σελ.

Κάθε διδάσκων στο Πρόγραμμα θα πρέπει :

α. Να εξαντλεί τις υπάρχουσες προϋποθέσεις και δυνατότητες και να ανευρίσκει πρόσθετες, ώστε η κινητικότητα του Προγράμματος να είναι συνεχής και παραγωγική.

β. Να κατανοεί τη βασική αρχή ότι επίκεντρο ενός σύγχρονου μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η υπό διαμόρφωση προσωπικότητα του υποψήφιου επιστήμονα και ο σεβασμός της χωρίς όρους και διακρίσεις.

γ. Να προασπίζει την αξία και το κύρος της επιστημονικής και ερευνητικής διαδικασίας, οριοθετώντας με σαφήνεια προς κάθε κατεύθυνση την ενδεδειγμένη πορεία κατάκτησης της επιστημονικής γνώσης μέσα από εργώδη αναζήτηση και μελέτη.

δ. Να προεκτείνει διαρκώς τις γνωστικές του δυνατότητες στον ευρύτερο χώρο των συναφών επιστημονικών πεδίων, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει σύνθετη, διεπιστημονική, σύγχρονη γνώση.

ε. Να είναι προσιτός, ήρεμος και συνεργάσιμος με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, και να παρέχει χωρίς διακρίσεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στο βωμό της επιτυχούς πορείας των υποψηφίων νέων επιστημόνων στις σπουδές τους.

στ. Να παρουσιάζει σαφές σχέδιο μαθήματος με οδηγίες, βιβλιογραφία και εμπλουτισμένο θεματολόγιο σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ώστε η διδακτέα ύλη να καλύπτει επαρκώς τις επιστημονικές απαιτήσεις του αντικειμένου.

ζ. Να διευκολύνει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στην επικοινωνία τους με όλους τους διδάσκοντες και ει δυνατόν με τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, για να αποκτούν πρόσθετες πολύπλευρες εμπειρίες από επιστήμονες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων.

η. Να υποδεικνύει την αναγκαιότητα της μεθοδικής προετοιμασίας και του σχεδιασμού της επιστημονικής έρευνας που απαιτεί το πρόγραμμα, με γνώμονα την επιτυχή έκβασή της αλλά και την προοπτική παραγωγής αποτελεσμάτων υψηλής στάθμης.

θ. Να συμμετέχει ως επιβλέπων καθηγητής ενεργά στην οργάνωση της παρουσίασης της ερευνητικής πρότασης κάθε μεταπτυχιακού φοιτητή, με στόχο τον έλεγχο των δυνατοτήτων και προοπτικών της έρευνας και τη βελτίωση των μεθοδολογικών της απαιτήσεων.

ι. Να οργανώνει συζήτηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων ή εργασιών, με στόχο τη μεγιστοποίηση της μάθησης μέσα από τον εντοπισμό των λαθών και την παραδειγματική παρουσίαση εξαίρετων επιδόσεων.

κ. Να επιτρέπει τη δυνατότητα της αυτο-αξιολόγησης και της ετερο-αξιολόγησης, με στόχο την καλλιέργεια της αντικειμενικότητας της κρίσης και την απόκτηση εμπειριών συνυπευθυνότητας και αυτοκριτικής.

λ. Να ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξετάσεων, εργασιών, εργαστηριακών ασκήσεων και άλλων αξιολογήσεων εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής τους, και να επιτρέπει την πρόσβαση κάθε μεταπτυχιακού φοιτητή στα γραπτά του μετά τη διόρθωση.

μ. Να έχει την τελική ευθύνη της επιλογής του θέματος έρευνας για κάθε έναν από τους υπό επίβλεψη μεταπτυχιακούς φοιτητές του και να εξαντλεί τις δυνατότητες επιτυχούς έκβασή της, ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο φόρτο εργασίας.

ν. Να ενημερώνει τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αδυνατεί να αναλάβει την επίβλεψη ενός μεταπτυχιακού φοιτητή, ώστε η επίβλεψη να ανατίθεται σε άλλον διδάσκοντα ή σε ειδική συμβουλευτική επιτροπή.

Προηγούμενη σελ.

Αρχή  σελίδας

Επόμενη σελ.

  
© 2000, University of Athens - Faculty of Physical Education and Sport Science
Επισκέπτες από 10/10/2005 Site statistics